Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenij Jacenjuk ponovo premijer Ukrajine

Novi ukrajinski paralament ponovo je na zasijedanju u četvrak izabrao lidera Narodnog fronta, Arsenija Jacenjuka, za premjera.

Vrhovna rada je takođe 27.novembra, izabrala zamjenika premijera, Volodimira Hrojsmana za predsjednika parlamenta.

Prozpadne partije u Ukrajini predvođene predsjednikom Ukrajine Petrom Porošnkom i premjerom Arsenijem Jacenjukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pobijedile su na prijevremenim parlamentarnim izborima 26.oktobra.

Ovaj blok ima 288 poslanika od 421 mjesta u ukrajinskom paralmentu.

No postoje određene poteškoće u vladajućoj koaliciji oko formiranja vlade, kako navode analitičari zbog rivalstva Porošenka i Jacenjuka oko ključinih portfolija u vladi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VRHOVNA RADA IZGLASALA: Arsenij Jacenjuk ostaje ukrajinski premijer

Izvor: Kurir, 27.Nov.2014

KIJEV - Ukrajinski parlament izglasao je danas da lider Narodnog fronta Arsenij Jacenjuk ostane na funkciji premijera i da predvodi novu koalicionu vladu...Za to je glasao 341 od 390 poslanika u Vrhovnoj radi, na prvom zasedanju od kada su prozapadne stranke osvojile ubedljivu većinu na izborima u oktobru...Arseniy...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.