Uhapšeno dvoje novinara opozicionog lista u Turskoj

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno dvoje novinara opozicionog lista u Turskoj

Turski sud uhapsio je dvoje novinara u opozicionom listu, kao deo obračuna sa medijima, što je uznemirilo grupe za ljudska prava i zapadne saveznike Turske.

Uhapšeni su urednik interneta lista Sozdžu i dopisnik iz Izmira, prenosi Rojters pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Kako se navodi, oni će se suočiti sa optužbama da su "svesno pomagali i podržavali" terorističku organizaciju FETO, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da "nisu bili deo njene hijerarhijske strukture", kao i da su pomagali u organizaciji atentata na predsednika Turske.

Prošle nedelje, Turska je izdala naloge za hapšenje vlasnika i troje zaposlenih u listu Sozdžu, a zbog optužbe da su počinili zločin u ime mreže FETO imama Fetulaha Gulena, sa sedištem u SAD.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uhapšena dva novinara turskih dnevnih novina

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2017

Turski sud formalno je uhapsio dvoje zaposlenih u opozicionim novinama, kao deo obračuna sa medijima, što je uznemirilo grupe za ljudska prava i zapadne saveznike Turske Turski sud formalno je uhapsio dvoje zaposlenih u opozicionim novinama, kao deo obračuna sa medijima, što...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.