Sedam stranaca među žrtvama napada u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam stranaca među žrtvama napada u Minhenu

Sedam stranaca, tri osobe s Kosova, tri iz Turske i jedan Grk, nalaze se među devet žrtava napada u Minhenu, saopštile su danas vlasti tih zemalja.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu saopštio je imena turskih državljana koja su stradala u napadu u tržnom centru u Minhenu.

Među žrtvama su Sevda Dag, Kan Lejla i Selčuk Kilič, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Čavošuglu.

Prištinski mediji preneli su da je stradalo troje građana Kosova koji su živeli u Nemačkoj.

Ubijeni su Sabina Suljaj, Armela Segaši i Dijamant Zabrđa, naveli su mediji.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u napadu stradao 17-godišnji Grk.

Napadač, koji je posle pucnjave u kojoj je ranio 16 osoba izvršio samoubistvo, bio je psihički poremećena osoba koja nema veze s džihadistima, navela je nemačka policija.

Kako je ranije danas navela konzul Srbije u Minhenu Snežana Miljanić, među žrtvama nema državljana Srbije.

Na Kosovu sutra dan žalosti

Na Kosovu će sutra, u čast troje kosovskih Albanaca ubijenih u terorističkom napadu u Minhenu, biti dan žalosti, kao i solidarnosti sa nemačkim narodom.

Zastave će biti na pola koplja na svim inistitucijama u zemlji i inostranstvu, navodi se na sajtu predsedništva Kosova.

Odluku o tome da se 24. jul proglasi danom žalosti doneo je predsednik Kosova Hašim Tači.

"Pucnjava u Minhenu direktno je dotakla Kosovo, svi smo u žalosti. Tri mlade osobe mučki i brutalno su ubijene u terorističkom napadu", naveo je Tači na Tviteru.

Ubijeni su Sabina Suljaj, Armela Segaši i Dijamant Zabrđa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sedam stranaca među žrtvama napada u Minhenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2016

Sedam stranaca, tri osobe s Kosova, tri iz Turske i jedan Grk, nalaze se među devet žrtava napada u Minhenu, saopštile su danas vlasti tih zemalja...Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu saopštio je imena turskih državljana koja su stradala u napadu u tržnom centru u Minhenu...Među žrtvama...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.