Nikolić: Srbija očekuje podršku Italije

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija očekuje podršku Italije

Srbiji je veoma važno da što pre otpočne otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, i u tome očekuje podršku Italije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa šefom italijanske diplomatije Paolom Đentilonijem.
"Srbija se već 15 godina nalazi na putu evrointegracija, mnogo toga smo učinili i zato nam je sada jako važno da se što pre otpočne sa otvaranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poglavlja, kako bi građani naše zemlje mogli da vide čemu vode teške mere koje preduzimamo i koje trpimo i kako bi bilo jasno da sve što radimo činimo u cilju omogućavanja boljih uslova života za sve građane Republike Srbije, u čemu očekujemo pomoć i podršku Italije", rekao je Nikolić, prenosi Tanjug.

Istakao je, kako je saopštila predsednikova služba sa saradnju s medijima, da bi ekonomske mere koje Srbija preduzima trebalo svima da pokažu našu odlučnost da konsolidujemo naše finansije, kao i da je put evrointegracija sada nepovratno u agendi naše spoljne politike.
"Srbija je sada moderna i uređena zemlja koja mnogo toga može da pruži investitorima, i siguran sam da se nijedan investitor iz Italije nije pokajao što je uložio u našu privredu", rekao je predsednik Nikolić.
Ministar Đentiloni je rekao da dobri ekonomski odnosi između Srbije i Italije iza sebe imaju i dobre političke odnose, što će biti potvrđeno i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.
Već 25. maja, kako se dodaje, u posetu Srbiji dolazi novi predsednik Italije, a do leta će biti održan i međudržavni samit vlada naših zemalja.
Đentiloni je Srbiju ocenio kao stabilnu zemlju koja ohrabruje strane investicije i dodao da Italija blagonaklono gleda na sve mere koje Srbija preduzima u cilju osnaženja svojih finansija, jer će se to pozitivno oslikati na nivo novih investicija u srpsku privredu.
Šef italijanske diplomatije je rekao da uskoro očekuje pozitivne pomake na putu evrointegracija Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.