Zvanično: Žrtva u Kuala Lumpuru je Kimov polubrat

Izvor: B92, 16.Mar.2017, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Žrtva u Kuala Lumpuru je Kimov polubrat

Malezijska policija potvrdila je identitet Kim Džong Nama, ubijenog prošlog meseca u Kuala Lumpuru, analizom DNK uzorka dobijenog od jednog njegovog deteta.

To je izjavio zamenik premijera Malezije Ahmad Zahid Hamidi.

Hamidi je rekao i da su ove nedelje počeli pregovori kojima bi trebalo da bude rešena diplomatska napetost između Malezije i Severne Koreje izazvana Pjongjangovim neprihvatanjem rezultata obdukcije stradalog polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Una.

Vlasti Malezije su saopštile da je Kim ubijen 13. februara kada su dve žene po njegovom licu razmazale nervni otrov VX na terminalu aerodroma u Kuala Lumpuru. Iako je Kim nosio pasoš sa imenom Kim Čol, policija je prošle nedelje rekla da je uvtrdila njegov identitet ali nije htela da kaže kako.

Zahid je izjavio da su vlasti dobile uzorak DNK od jednog Kimovog deteta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.