Zeman: Deportovati džihadiste i ekonomske migrante

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: Deportovati džihadiste i ekonomske migrante

Češki predsednik Miloš Zeman založio se za deportaciju ekonomskih migranata, onih koji zagovaraju versku mržnju i onih koji formiraju ćelije "spavača" u Evropi.

"Jedini način da se reši migrantska kriza je deportacija ekonomskih migranata i onih koji podstiču versku mržnju i time pripremaju tlo za terorističke napade", rekao je Zeman na konferenciji u Bratislavi, piše list "Pravda".

On je apelovao na vladajuću Socijal-demokratsku partiju da se ne zavarava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vezi sa stvarnim namerama onih koji ulaze u Evropu pod maskom izbeglica.

"Nemojte da se zavaravamo da migranti nisu džihadisti koji formiraju takozvane ćelije spavača radi pripremanja monstruoznih dela terorizma, kao što je nedavno bio slučaj u Parizu", rekao je on.

Češka Republika se protivi planu Evropske komisije da se hiljada izbeglica rasporede među članicama EU.

Oko 2.500 ljudi izašlo je na ulice Praga prošlog vikenda protestujući zbog rastućeg priliva imigranata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.