Zapaljena zgrada namenjenu azilantima u Rurskoj oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena zgrada namenjenu azilantima u Rurskoj oblasti

Nepoznate osobe u Vitenu, u Rurskoj oblasti, zapalile su jednu praznu zgradu u kojoj je trebalo da budu smešteni azilanti, javljaju danas nemački mediji, navodeći da je požar, bez širenja, lokalizovan.

Policija je pronašla ostatke sredstava kojim je izazvana paljevina, navode mediji i ukazuju na svakodnevne napade na izbegličke i azilantske domove i ljude.

Nemački kancelar Angela Merkel, kojoj su mediji prebacili da je predugo čekala sa reagovanjem, oštro je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre nekoliko dana osudila napade na izbeglice i pozvala građane da se ne odazivaju pozivima desničara.

"Sramno je i odvratno, ono što smo ovde morali da doživimo", rekla Merkel u Hajdenau, poznatom po antiazilantskim demonstracijama i napadima na policiju.

"Neće biti tolerancije prema onima koji nisu spremni da pomognu. Što više ljudi to čini, mi ćemo biti jači", rekla je Merkelova i zahvalila svim onim koji su se angažovali u vezi sa izbeglicama.

 Azilanti u Nemačkoj susreću se sa svakodnevnim nasiljem koje nemački političari osuđuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.