Njemačka: Zapaljena zgrada namijenjena za smještaj izbjeglica

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka: Zapaljena zgrada namijenjena za smještaj izbjeglica

BERLIN - Nepoznate osobe su u Vitenu, u Rurskoj oblasti, zapalile jednu praznu zgradu u kojoj je trebalo da budu smješteni azilanti.

Njemački mediji javljaju da je požar, bez širenja, lokalizovan, a da je policija pronašla ostatke sredstava kojim je izazvana paljevina.

Njemački kanelar Angela Merkel, kojoj su mediji "prebacili" da je predugo čekala sa reagovanjem, oštro je prije nekoliko dana osudila napade na izbjeglice i pozvala građane da se ne odazivaju pozivima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << desničara.

"Sramno je i odvratno ono što smo ovde morali da doživimo", rekla je Merkelova u Hajdenau, poznatom po antiazilantskim demonstracijama i napadima na policiju.

Ona je poručila da neće biti tolerancije prema onima koji nisu spremni da pomognu. "Što više ljudi to čini, mi ćemo biti jači", rekla je Merkelova

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.