Zaev: Uskoro početak rešavanja političke krize

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Uskoro početak rešavanja političke krize

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev očekuje da će naredne sedmice početi rešavanje političke krize u Makedoniji.

"Nadam se da politička kriza kreće ka svom kraju. Treba naći rešenja putem političkog dijaloga. Ukoliko do toga ne dođe u kratkom roku, opozicija je spremna da radi po `Gandijevim metodama`, bez nasilja ili nereda", rekao je Zaev za bugarske medije.

On je naveo da povratak SDSM-a u Sobranje, u čijem radu ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvuje od njegovog konstituisanja, zavisi "od znakova za rešavanje krize".

"Kada se dogovorimo o okviru i programu po kome ćemo raditi stabilizovaćemo zemlju i biće stvoreni uslovi za slobodne, fer i demokratske izbore nakon dužeg niza godina", dodao je Zaev.

Novi sastanak lidera političkih stranaka u Makedoniji u čijem radu će učestvovati evrokomesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han trebalo bi da bude održan u utorak, 2. juna, javili su makedonski mediji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaev: Uskoro početak rješavanja političke krize

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2015

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev očekuje da će naredne sedmice početi rješavanje političke krize u Makedoniji..."Nadam se da politička kriza kreće ka svom kraju. Treba naći rješenja putem političkog dijaloga. Ukoliko do toga ne dođe u kratkom roku,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.