Vojni avion se srušio na naselje

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2010, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni avion se srušio na naselje

U padu aviona filipinskih vojnih snaga u stambenoj zoni Kotabato sitija na jugu Filipina, poginulo je devet osoba dok je jedna povređena, javila je kineska agencija Sinhua.

Jedna 40-godišnjakinja je došla na kliniku pošto je zadobila lakše povrede, dok su osobe koje žive u ostale dve kuće na koje je avion pao, ostale nepovređene.

Civilno vazduhoplovstvo Filipina saopštilo je da je pilot srušenog aviona prijavio da ima problema sa motorom kratko po poletanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Kotabato sitija.

"Oko osam kilometara dalje po poletanju, pilot je prijavio vanrednu situaciju i onda je avion pao", rekao je zamenik direktora Filipinskog civilnog vazduhoplovstva Ed Kapunan.

On je objasnio da je pilot srušenog aviona zatražio dozvolu da se vrati na aerodrom u Kotabato sitiju ali kada mu je kontrola leta dala dozvolu za sletanje, pilot je odgovorio da su veze u prekidu i zatim se izgubio kontakt.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni avion pao na grad, poginulo osam putnika

Izvor: Blic, 28.Jan.2010

Jedan vojni avion se jutros srušio na grad Kotabato, na jugu Filipina, pri čemu su živote izgubili pilot i još sedam putnika, dok o posledicama na tlu zasad nema podataka...Regionalni vojni predstavnik Rajmundo Ferer je, kako javlja AP, rekao da je klipni dvomotorac pao ubrzo po poletanju i buknuo...

Nastavak na Blic...

Filipini: Avion pao na kuće, devetoro mrtvih

Izvor: Glas javnosti, 28.Jan.2010

MANILA - U padu aviona filipinskih vojnih snaga u stambenoj zoni Kotabato Sitija na jugu Filipina danas je poginulo devet osoba, dok je jedna povređena. Od devet žrtava avionske nesreće osam su bili putnici (vojnog) aviona "nomad", koji se srušio na tri kuće u Kotabato Sitiju, dok je još jedna...

Nastavak na Glas javnosti...

Avion se srušio na kuće, devetoro mrtvih

Izvor: Press, 29.Jan.2010, 04:37

Avion filipinskih vojnih snaga srušio se juče na stambenu zonu Kotabato Sitija na jugu zemlje. U nesreći je stradalo devetor osoba, od kojih su osam bili putnici aviona, dok je jedna osoba povređena. .Vojni avion „nomad", sa dva propelera, srušio se nedugo nakon poletanja na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.