Izvor: B92, 28.Jan.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Avion pao na tri kuće

Manila -- U padu aviona filipinskih vojnih snaga u stambenoj zoni Kotabato sitija na jugu Filipina, poginulo je devet osoba dok je jedna povređena.

Od devet žrtava avionske nesreće osam su bili putnici (vojnog) aviona "Nomad" koji se srušio na tri kuće u Kotabato sitiju, dok je još jedna žrtva šesdesetogodišnja Indaj Mondrano koja je preminula pošto se na nju srušio zid.

Još jedna četrdesetogodišnjakinja došla je na kliniku pošto je zadobila lakše povrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok osobe koje žive u ostale dve kuće na koje je pao avion, ostale su nepovređene.

Civilno vazduhoplovstvo Filipina saopštilo je da je pilot srušenog aviona prijavio da ima problema sa motorom kratko po poletanju iz Kotabato sitija.

"Oko osam kilometara dalje po poletanju, pilot je prijavio vanrednu situaciju i onda je avion pao", rekao je zamenik direktora Filipinskog civilnog vazduhoplovstva Ed Kapunan.

On je objasnio da je pilot srušenog aviona zatražio dozvolu da se vrati na aerodrom u Kotabato sitiju ali kada mu je kontrola leta dala dozvolu za sletanje, pilot je odgovorio da su veze u prekidu i zatim se izgubio kontakt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.