Vlada Slovenije odložila ratifikaciju sporazuma ACTA

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Slovenije odložila ratifikaciju sporazuma ACTA

Slovenačka vlada je danas naložila ministarstvu za privredni razvoj i tehnologiju da ne predloži ratifikaciju međunarodnog trgovinskog sporazuma ACTA.

Slovenija će u vezi sa sporazumom pričekati stav Evropske unije (EU).

Protiv sporazuma su se izjasnile brojne nevladine organizacije, jer je stavljena na dnevni red bez prethodne diskusije o njenom sadržaju.

ACTA, čija je svrha zaštita intelektualne svojine i borba protiv piraterije, naišla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na žestoko protivljenje javnosti u Evropskoj uniji zbog odredbi koje omogućuju drakonska kažnjavanja.

Više zemalja članica, uključujući i Nemačku i Holandiju, zamrzlo je ratifikaciju sporazuma ili je odložilo potpisivanje do daljeg.

Evropska unija je zatražila da se po tom pitanju izjasni Evropski sud pravde.

Povezane vesti: Mitrović: ACTA nije u proceduri Protesti u Evropi i Srbiji protiv sporazuma ACTA Nenad Čanak: ACTA sporazum o cenzuri interneta neće proći ACTA nije bio predmet razmatranja Ministarstva prosvete Srbija usvaja sporazum ACTA koji omogućava cenzuru na netu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlada Slovenije odgodila ratifikaciju sporazuma Akta

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012

Slovenačka vlada je danas naložia ministarstvu za privredni razvoj i tehnologiju da ne predloži ratifikaciju međunarodnog trgovinskog sporazuma Akta (Acta). ..Slovenija će u vezi sa Aktom pričekati stav Evropske unije (EU). Protiv Akte su se izjasnile brojne nevladine organizacije, jer je stavljena...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.