Albanski političari zadovoljni posle razgovora s Hojtom

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski političari zadovoljni posle razgovora s Hojtom

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i evroaziju Hojt Brajan Ji sastao se s liderima parlamentarnih političkih formacija makedonskih Albanaca.

Ali Ahmeti godet fuqishëm: Kthim mbrapa s’ka! (FOTO) https://t.co/K8xsC8YRGa

Lider najveće stranke Albanaca, Demokratske unije za integraciju (DUI) Ali Ahmeti rekao je da je na sastanku razgovarano o Talatu Džaferiju, koji je 27. aprila izabran za predsednika Sobranja, kao i o vraćanju demoktratskih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << procesa u zemlji.

On je nakon sastanka rekao da Džaferi ima podršku međunarodne zajednice i da tu realnost treba da prihvati i VMRO-DPMNE. "Podrška SAD i EU (Džaferiju) znači da Trajko Veljanoski više nije predsednik Sobranja", rekao je Ahmeti.

"Sekretar je bio veoma jasan, da Makedoniji u ovom trenutku treba stabilnost, da se procesi odvijaju na pravom putu i da institucije funkcionišu", naglasio je Ahmeti.

On je dodao da će ministar policije Agim Nudiu ostati na funkciji sve dok je potrebno, odnosno dok ne bude izabrana nova vlada.

Lideri pokreta Besa i Alijanse za Albance, koji su prisustvovali sastanku, naveli su u saopštenjima da su američkog diplomatu obavestili da ostaju posvećeni započetim demokratskim procesima.

Hojt Li održao je sastanak i sa predsjednikom Demokratske partije Albanaca Menduhom Tačijem.

Li će se u ponedeljak sastati i sa liderima SDSM Zoranom Zaevim i VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, a planirani su i susreti sa makedonskim predsjednikom Đorđom Ivanovim, kao i sa Džaferijem.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

AMERIČKI DIPLOMATA U SKOPLJU: Hojt Ji sa makedonskim političarima o rešavanju krize

Izvor: Kurir, 30.Apr.2017

...Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja, razgovore je počeo sa predstavnicima Alijanse za Albance i predstavnicima stranke Besa, u toku su razgovori s delegacijom Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija..Razgovori su posvećeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.