Više od 3.300 migranata spaseno u Sredozemnom moru

Izvor: RTS, 26.Jun.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 3.300 migranata spaseno u Sredozemnom moru

Italijanska obalska straža saopštila je da je u nedelju u više od 30 operacija spasila 3.300 migranata u Sredozemnom moru.
U spasilačkoj operaciji su učestvovali i brodovi nekoliko međunarodnih nevladinih organizacija koji su prisutni na Sredozemnom moru u blizini libijske obale.

Italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 73.000 migranata došlo u Italiju od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, što je 14 odsto više u odnosu na prošlu godinu.
Visoki komesarijat UN za izbeglice saopštio je da je od početka godine 2.005 ljudi poginulo ili nestalo u Sredozemnom moru.
Italija i Libija su pre nekoliko meseci potpisale memorandum o razumevanju koji predviđa jačanje obezbeđenja granice na moru uz pomoć Evropske unije, da bi uspele da zaustave priliv migranata iz severnog dela Afrike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.