Vikiliks o vezama Sirije i Zapada

Izvor: B92, 05.Jul.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks o vezama Sirije i Zapada

London -- Grupa "Vikiliks" namerava da objavi otkrivene mejlove i dokumenata koji svedoče o vezama sirijske vlade sa zapadnim kompanijama.

Predstavnica "Vikiliksa" Sara Harison je kazala novinarima u Londonu da je otkriveno oko 2,4 miliona mejlova, od kojih neki "otkrivaju uzajamni odnos između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirijske vlade i zapadnih kompanija", prenela je agencija AP.

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, koji trenutno traži azil u Ambasadi Ekvadora u Londonu, nije bio na kratkoj konferenciji za novinare, pošto britanska policija želi da ga uhapsi zbog mogućeg izručenja Švedskoj gde mu preti suđenje.

Harisonova je priznala da se "Vikiliks" trenutno suočava s poteškoćama, ističući da oni nastavljaju s radom uprkos tome.

Sajt "Vikiliksa" pokrenut je 2006. godine, na kome su objavljeni mnogi tajni dokumenti, diplomatske depeše i drugi nedostupni materijali iz celog sveta, što je izazvalo izuzetno veliku pažnju vlasti i javnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WikiLeaks će objaviti mail-ove i dokumenta iz Sirije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2012

Grupa WikiLeaks namjerava da objavi otkrivene e-mailove i dokumenata koji svjedoče o vezama Sirijske vlade sa zapadnim kompanijama, najavila je predstavnica WikiLeaksa Sara Harison u Londonu. Harrison je rekla novinarima da je otkriveno oko 2,4 miliona e-mailova, od kojih neki "otkrivaju uzajamni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vikiliks: Dosije Sirija

Izvor: RTS, 06.Jul.2012, 00:57

Oko dva i po miliona mejlova i dokumenata koji svedoče o vezama sirijske vlade sa zapadnim kompanijama počelo je da se objavljuje na "Vikiliksu". Materijal nije ponižavajući samo za sirijski režim, već i za njegove protivnike, rekao Džulijan Asanž...Vikiliks je počeo sa objavljivanjem 2,4 miliona...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.