Četvrtak, 05.07.2012.

15:13

Vikiliks o vezama Sirije i Zapada

Grupa "Vikiliks" namerava da objavi otkrivene mejlove i dokumenata koji svedoče o vezama sirijske vlade sa zapadnim kompanijama.

Izvor: Tanjug

Default images

Predstavnica "Vikiliksa" Sara Harison je kazala novinarima u Londonu da je otkriveno oko 2,4 miliona mejlova, od kojih neki "otkrivaju uzajamni odnos između sirijske vlade i zapadnih kompanija", prenela je agencija AP.

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, koji trenutno traži azil u Ambasadi Ekvadora u Londonu, nije bio na kratkoj konferenciji za novinare, pošto britanska policija želi da ga uhapsi zbog mogućeg izručenja Švedskoj gde mu preti suđenje.

Harisonova je priznala da se "Vikiliks" trenutno suočava s poteškoćama, ističući da oni nastavljaju s radom uprkos tome.

Sajt "Vikiliksa" pokrenut je 2006. godine, na kome su objavljeni mnogi tajni dokumenti, diplomatske depeše i drugi nedostupni materijali iz celog sveta, što je izazvalo izuzetno veliku pažnju vlasti i javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: