Venecuela optužuje Trampa: Želi da ugrozi stabilnost

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela optužuje Trampa: Želi da ugrozi stabilnost

Vlada Venecuele optužila je američkog predsednika Donalda Trampa da želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirnom pretnjom" o mogućoj vojnoj opciji za rešavanje političke krize u zemlji.

"Bezobzirna pretnja predsednika Donalda Trampa ima za cilj da uvede Latinsku Ameriku i Karibe u sukob koji bi trajno razorio stabilnost, mir i bezbednost našeg područja", izjavio je ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areasa i dodao da se "čvrsto i kategorično odbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Trampove neprijateljske izjave".

Areasa je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi Trampovu izjavu u kojoj je izrazio zabrinutost zbog humanitarne krize u Venecueli i dodao da ne odbacuje mogućnost američke vojne akcije, kao odgovor na političku situaciju u toj zemlji.

SAD su početkom avgusta uvele direktne sankcije protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura ocenjujući da je diktator. Maduro je tada odbacio američke sankcije, navodeći da neće da "poštuje imperijalističke naredbe".

Venecuelu potresa najgora politička kriza u poslednjih nekoliko decenija, sa demonstracijama u kojima je od 1. aprila stradalo 125 i povređeno nekoliko hiljada ljudi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Venecuela optužila Trampa za ugrožavanje stabilnosti Južne Amerike KARAKAS, 12. avgusta 2017. (Beta-AFP) - Vlada Venecuele večeras je optužila američkog predsednika Donalda Trampa da želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirno

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2017

Vlada Venecuele večeras je optužila američkog predsednika Donalda Trampa da želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirnom pretnjom" o mogućoj vojnoj opciji za rešavanje političke krize u zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.