Veliki požar u Patagoniji

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2015, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Patagoniji

Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru u Patagoniji na jugu Argentine u ogromnom požaru koji besni nekoliko dana, saopštile su argentinske vlasti.

"To je najveći požar koji je ikada pogodio Patagoniju", naveli su vatrogasci koji se nekoliko dana bore protiv požara uzrokovanog gromom.

Vatrogasne službe navode da im je posao danas otežan zbog vetra koji je duvao i dodale da bi jedino jaka kiša mogla u potpunosti da ugasi požar. Meteorolozi ne očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kišu pre ponedeljka a u nedelju predviđaju visoku temperaturu. U gašenju požara učestvuje više od 200 vatrogasaca i pet aviona i helikoptera.

Patagonija je jedna od najmanje naseljenih podružja Argentine. Patagonija se proteže kroz Čile i Argentinu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Patagoniju zahvatio veliki požar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2015

Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru u Patagoniji na jugu Argetine u ogromnom požaru koji bjesni nekoliko dana, saopštile su u petak uveče argentinske vlasti..."To je najveći požar koji je ikada pogodio Patagoniju", naveli su vatrogasci koji se nekoliko dana bore protiv požara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.