Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patagoniju zahvatio veliki požar

Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru u Patagoniji na jugu Argetine u ogromnom požaru koji bjesni nekoliko dana, saopštile su u petak uveče argentinske vlasti.

"To je najveći požar koji je ikada pogodio Patagoniju", naveli su vatrogasci koji se nekoliko dana bore protiv požara uzrokovanog gromom.

Vatrogasne službe navode da im je posao otežan zbog vjetra koji je duvao i dodale da bi jedino jaka kiša mogla u potpunosti da ugasi požar.

Meteorolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ne očekuju kišu prije ponedjeljka a u nedjelju predviđaju visoku temperaturu.

U gašenju požara učestvuje više od 200 vatrogasaca i pet aviona i helikoptera.

Patagonija je jedna od najmanje naseljenih podružja Argentine. Patagonija se proteže kroz Čile i Argentinu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BUKTI NAJVEĆI POŽAR U ISTORIJI PATAGONIJE: Uništeno 17.000 hektara, svuda mrtve životinje, preti da zahvati sela!

Izvor: Press, 28.Feb.2015

Ogroman požar zahvatio je šumoviti deo Patagonije u Argentini i preti da se proširi na sela i nacionalni park sa drvećem koje je staro hiljadu godina. . Požar, koji je, kako se pretpostavlja, izazvao grom pre 11 dana u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.