Uprkos aferi uprava Folksvagena neće da se odrekne bonusa

Izvor: Blic, 07.Apr.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos aferi uprava Folksvagena neće da se odrekne bonusa

Čelnici nemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) odbijaju da se odreknu bonusa u ovoj godini, uprkos preporučenom "stezanju kaiša" među zaposlenima, u svetlu skandala oko lažiranja i manipulacije vrednostima izduvnih gasova, piše nemački nedeljnik Špigl.

Ne imenujući izvore, magazin je preneo da su "kratko posle odluke nadzornog odbora o platama izvršnog odbora", članovi odbora pristali na rezanje njihovih bonusa, ali ne i na potpuno odricanje od njih, uprkos tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su u više navrata ponovili zaposlenima da je ovaj skandal ugrozio egzistenciju grupacije.

Bivši generalni direktor VW-a Martin Vinterkorn je pre godinu dana dobio bonus od preko tri miliona evra.

Iz VW, međutim, poručuju da je upravni odbor odlučan u tome da postavi primer kada je reč o prilagodjavanju bonusa, odbacivši u celosti pisanja Špigla i nazivajući ih "čistom spekulacijom".

Špigl je preneo i da je bivši finansijski direktorHans Diter Peč, koji je u oktobru imenovan za predsednika nadzornog odbora, inkasirao skoro deset miliona evra kao "kompenzaciju" za umanjenu platu zbog skandala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šefovi VW neće da se odreknu bonusa

Izvor: B92, 07.Apr.2016

Čelnici nemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) odbijaju da se odreknu bonusa u ovoj godini, uprkos preporučenom "stezanju kaiša" među zaposlenima...Ne imenujući izvore, magazin je preneo da su "kratko posle odluke nadzornog odbora o platama izvršnog odbora", članovi odbora pristali na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.