Unicef: Najmanje 62 deteta ubijena u Jemenu za nedelju dana

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unicef: Najmanje 62 deteta ubijena u Jemenu za nedelju dana

Najmanje 62 deteta su ubijena, a 30 je povređeno tokom poslednje sedmice u Jemenu, gde su se vodile žestoke borbe, saopštio je Unicef.

"Deci je očajnički potrebna zaštita i sve strane u sukobu treba da učine sve što je u njihovoj moći da ih obezbede", rekla je predstavnica Unicefa za Jemen, Džulijen Hernis.

Sukobi u Jemenu naglo su se pojačali pošto je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, tokom vikenda počela vazdušne napade u toj zemlji, kako bi zaustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napredovanje šiitskih pobunjenika poznatih kao Huti, podsetio je AFP.

Kako je saopštio Unicef, u borbama su teško oštećene zdravstvene i obrazovne službe i pogoršani već i onako loši uslovi za decu, koja se suočavaju s nedostatkom hrane i akutnom pothranjenošću.

Takođe, deca su zbog nasilja preplašena, a mnoga su regrutovana kao vojnici, dodaje Unicef.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.