Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 62 deteta ubijena u Jemenu za nedelju dana

Najmanje 62 deteta su ubijena, a 30 je povređeno tokom poslednje sedmice u Jemenu, gde su se vodile žestoke borbe, saopštio je danas Unicef.

"Deci je očajnički potrebna zaštita i sve strane u sukobu treba da učine sve što je u njihovoj moći da ih obezbede", rekla je predstavnica Unicefa za Jemen, Džulijen Hernis.

Sukobi u Jemenu naglo su se pojačali pošto je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, tokom vikenda počela vazdušne napade u toj zemlji, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi zaustavila napredovanje šiitskih pobunjenika poznatih kao Huti, podsetio je AFP.

Kako je saopštio Unicef, u borbama su teško oštećene zdravstvene i obrazovne službe i pogoršani već i onako loši uslovi za decu, koja se suočavaju s nedostatkom hrane i akutnom pothranjenošću.

Takođe, deca su zbog nasilja preplašena, a mnoga su regrutovana kao vojnici, dodaje Unicef.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unicef: Najmanje 62 deteta ubijena u Jemenu za nedelju dana

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 00:22

Najmanje 62 deteta su ubijena, a 30 je povređeno tokom poslednje sedmice u Jemenu, gde su se vodile žestoke borbe, saopštio je Unicef..."Deci je očajnički potrebna zaštita i sve strane u sukobu treba da učine sve što je u njihovoj moći da ih obezbede", rekla je predstavnica Unicefa za Jemen,...

Nastavak na Blic...

Ko je kriv za katastrofu u Jemenu?

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Rijad i Teheran međusobno se optužuju za odgovornost za humanitarnu krizu u Jemenu, gde su u toku vazdušni napadi koalicije koju predvodi Saudijska Arabija...Humanitarne organizacije su saopštile da su samo u poslednja 24 časa u vazdušnim udarima u Jemenu stradale desetine civila..."Ako su stradali...

Nastavak na B92...

35 radnika žrtve napada u Jemenu

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Koalicija arapskih zemalja predvođena Saudijskom Arabijom bombardovala je položaje šiitskih pobunjenika na severu i jugu Jemena, sedmog dana od vazdušnih napada..Na vazdušne napade pobunjenici su uzvratili paljbom iz protivavionskog oružja. U napadima je pogođena fabrika u luci na zapadu Jemena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.