Ulazimo u novo ledeno doba 2014.godine!?

Izvor: Press, 06.Mar.2013, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulazimo u novo ledeno doba 2014.godine!?

Od druge polovine 18.veka naučinci su beleživili globalno zagreavanje, ali se zbog veće emisije ugljen dioksida pojavio efekat staklenika, što je dovelo do povećenja temperatura. 
Ruski naučnik Vladimir Baškin ne slaže sa tim. On smatra da klima nije povezana sa ljudskim delovanjem i da ima cikličan karakter. Zajedno sa svojim kolegama on smatra da nam predstoji ulazak u novo ledeno doba.
Početak novog ciklusa zahlađenja povezan je sa aktivnošću Sunca. Snaga zračenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << opada i to utiče na klimu na Zemlji. 
Baškin smatra da je globalno zagreavanje, o kojem se toliko priča, više marketinški potez, nego naučni problem. Prema njegovim rečima očekuje nas globalno zahlađenje, a ne globalno zagreavanje. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulazimo u novo ledeno doba 2014.godine!?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2013

Ruski naučnici najavili su da će 2014.godine početi "malo ledeno doba" , a odbacili su tvrdnje o globalnom zagreavanju. ..Foto: Arhiva.. ..Od druge polovine 18.veka naučinci su beleživili globalno zagreavanje, ali se zbog veće emisije ugljen dioksida pojavio efekat staklenika, što je dovelo do...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.