Novo ledeno doba stiže 2014.!?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo ledeno doba stiže 2014.!?

Ruski naučnici najavili su da će 2014.godine početi "malo ledeno doba" , a odbacili su tvrdnje o globalnom zagrevanju.

Foto: Arhiva

 

Od druge polovine 18.veka naučinci su beleživili globalno zagrevanje, ali se zbog veće emisije ugljen dioksida pojavio efekat staklenika, što je dovelo do povećenja temperatura.

 

Ruski naučnik Vladimir Baškin ne slaže sa tim. On smatra da klima nije povezana sa ljudskim delovanjem i da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << cikličan karakter. Zajedno sa svojim kolegama on smatra da nam predstoji ulazak u novo ledeno doba.

 

Početak novog ciklusa zahlađenja povezan je sa aktivnošću Sunca. Snaga zračenja opada i to utiče na klimu na Zemlji.

 

Baškin smatra da je globalno zagrevanje, o kojem se toliko priča, više marketinški potez, nego naučni problem. Prema njegovim rečima očekuje nas globalno zahlađenje, a ne globalno zagrevanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umesto globalnog zagrevanja sledi nam ledeno doba

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2013

Ruski naučnici odbacuju teze o globalnom zagrevanju i najavljuju za 2014. godinu nastanak “malog ledenog doba”!. Foto: ilustracija. Naučnici su do sada beležili zagrevanja klime. Otopljavanje na Zemlji počelo je u drugoj polovini 18. veka, sa početkom industrijske revolucije. Upravo zato smatra...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.