Ukrajina i Novorusija - iz minuta u minut - 07.06.

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2015, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija - iz minuta u minut - 07.06.

08.06.2015. -

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  

 

Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod


 

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 07.06.

Napad na Oktobarski rejon Donjecka iz pravca Marinke  - Oktobarski rejon je granatiran iz pravca Marinka-Krasnogorovka saopštava Narodna vojska. Takođe se navodi da je kod Donjeckog aerodroma viđena oklopna tehnika kijevskih snaga sa oko 20 jedinica.

Narodna vojska: 29 napada kijevskih snaga  - Narodna vojska je zabeležila 29 napada od strane kijevskih snaga za poslednja 24 časa.

"U toku protekla 24 časa izvršeno je 29 kršenja primirja. Dva puta su dejstvovali tenkovi, jedno dejstvo iz PAT-a, pet dejstava BMP-a, 17 puta dejstvo minobacača i četiri napada streljačkim naoružanjem"- saopšteno je u Ministarstvu odbrane DNR.

Prema saopštenju, na udaru su bili Žabičevo, Kalinovka, Nikolaevka Širokino, Spartak, Gorlovka, kao i rejon aerodroma u Donjecku.

Kijev: 30 napada Narodne vojske  - "U subotu uveče, u oblasti vojne operacije u Donbasu zabeleženo 30 slučajeva napada pobunjenika na ukrajinsku vojsku", navodi se u saopštenju.

Prema izveštaju, objavljenom u pres centru kijevskih snaga u nedelju ujutro, kijevske snage su napadnute minobacačima 120 mm.

 




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 07.06.


Merkelova: Rusija nam je potrebna  - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se Rusija proteklih godina sigurno nije „približila predstavama“ koje su zajedničke za Grupu sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7), ali da je ona važan partner i da je njeno učešće potrebno u mnogim formatima.

„Kada je Rusija primljena, mislilo se da možda ipak ima više toga zajedničkog, upravo imajući u vidu njen trud u oblasti odbrane, mislim pritom na partnerstvo NATO-a i Rusije“, rekla je Merkelova uoči samita G7, odgovarajući na pitanje da li Rusija pripada „toj zajednici vrednosti“.

Merkelova je kazala da, međutim, Rusija ostaje važan partner u drugim formatima — Normandijskom, u kom predstavnici Nemačke, Francuske, Ukrajine i Rusije diskutuju o krizi u Ukrajini, kao i u Grupi P5+1 (pet stalnih članica Saveta bezbednosti i Nemačka) koja razgovara o iranskom nuklearnom programu. Čitajte više

Puškov: Kanada je beznačajna da bi bila u G7  - Izgleda da Kanada pati od sindroma „malog psa“. Harper reži na Rusiju, obećavajući da joj neće dozvoliti da se vrati u G7; u međuvremenu treba objasniti odakle Kanadi mesto u grupi zemalja sa najvećom ekonomskom moći.

Kanada ne treba da bude član grupe G7, rekao je Aleksej Puškov, šef Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume.

„Umesto što spekuliše koja zemlja treba da bude članica G7, kanadskom premijeru bi bilo bolje da shvati da Kanadi tamo nije mesto: niti zbog njenog BDP-a niti zbog uticaja koji ima u svetu“, napisao je Puškov na svom tviter profilu.

Puškov je dodao da među zemljama članicama G7, nisu zastupljene najveće svetske ekonomije kao što su Kina, Indija, Rusija i Brazil (prva, treća, šesta i sedma najveća svetska ekonomska sila na osnovu BDP-a).

Sa druge strane, Kanada, koja je na 15. mestu, jeste članica G7 i tu je dospela na mala vrata, rekao je Puškov. Čitajte više

Kremlj: Sve manje nade u uspeh Minskog sporazuma  - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da kršenje prekida vatre u jugoistočnoj Ukrajini, stvara sumnju u mogućnost uspostavljanja dugoročnog mira u regionu.

Kršenje sporazuma o prekidu vatre u Donbasu stvara sumnju u mogućnost uspostavljanja dugoročnog mira u regionu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sve je manje i manje nade da će biti implementiran mirovni plan iz Minska“, rekao je Peskov, objašnjavajući da sukobi između ustanika i kijevskih snaga u Donbasu predstavljaju kršenje primirja koje stvara „sve veću i veću zabrinutost“.

Video vesti za 07.06.

Širokino - izvidnica Narodne vojske

Borbe u Marinki - kijevske snage

Dejstvo avijacije kijevskih snaga - nepoznat datum

Stanovnici Donjecka u suzama posle granatiranja

Granatiranje Donjecka

Posledice granatiranja Donjecka

Dejstvo kijevskih snaga

Pregled bojevih dejstava za 06.06.

Detonacije u Donjecku

Ukrajina - iz minuta u minut -

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Ukrajina i Novorusija - iz minuta u minut - 07.06.[2015-06-08 07:38:20]

  Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje    Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje Ispod se nalazi...

Cveta nije izdržala do mora[2015-06-07 10:48:42]

100 godina od Velikog rata

Budvanski Srbi čuvaju oslobodioce[2015-06-07 10:14:43]

Liberali opet pokrenuli pitanja skidanja spomen-obeležja oslobodiocima grada - srpskoj vojsci iz prvog svetskog rata, ali bez rezultata

Kameronu preti pobuna u stranci zbog EU[2015-06-07 10:12:20]

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je obavešten da će 50 poslanika iz njegove stranke predvoditi kampanju...

Teroristi spremaju „Kumanovo“ u Srbiji[2015-06-07 10:08:10]

Teroristi s Kosova i Metohije planiraju da izvedu tri teroristička napada na jugu zemlje i u...

EU spremna na kompromis sa Grčkom[2015-06-07 10:06:04]

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc kaže da je Evropska unija spremna da se nađe na pola...

IMR: Samo nek nas puste do Vučića[2015-06-07 10:02:43]

Pre deset dana radnici „Industrije motora Rakovica“ blokirali su jednu od saobraćajnih vena Beograda i tako...

Barselona peti put na krovu Evrope [2015-06-07 10:00:19]

Fudbaleri Barselone postali su prvaci Evrope, pošto su večeras u Berlinu u finalu Lige šampiona pobedili...

Sve više uplata u PIO fondu Srbije[2015-06-07 09:59:20]

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je zaključno sa...

U Srbiji godišnje između 150.000 i 200.000 abortusa[2015-06-07 09:47:53]

Organizatori manifestacije "Dani beba", koja je održana u Tašmajdanskom parku u Beogradu, pozvali su na smanjenje...


NAJNOVIJE VESTI

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija - iz minuta u minut - 08.06.

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2015, 07:34

09.06.2015. -..  ..Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .. ..Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod..  ..  OVDE možete pogledati hronologiju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.