U samoubilačkom napadu u Bagdadu ubijeno 12 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoubilačkom napadu u Bagdadu ubijeno 12 ljudi

U samoubilačkom napadu na kontrolni punkt u severnom Bagdadu ubijeno je najmanje 12 ljudi, rekli su danas irački zvaničnici.

Prema navodima jednog policijskog zvaničnika bombaš samoubica, koji je išao peške, jutros je aktivirao eksploziv na jednom od prometnih ulaza u šiitski kvart Kadimija, a ubijeni su osam civila i dva policajca, dok su najmanje 32 osobe povređene.

Još tri civila su nastradala, a 11 je povređeno u odvojenoj eksploziji na pijaci u kvartu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Abu Graib na zapadu Bagdada, saopštila je policija.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napade koji su izvedeni na način sličan napadima ekstremističke grupe Islamska država. Njihova najčešća meta su bezbednosne snage i javna mesta. Islamska država kontroliše delove teritorije u severnom i zapadnom Iraku.

Pripadnici bezbednosnih snaga i šiitska pregradja u Bagdadu česta su meta napada džihadista ID.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U samoubilačkom napadu u Bagdadu ubijeno 12 ljudi

Izvor: B92, 24.Jul.2016

Bagdad -- Bombaš-samoubica razneo se jutros na bezbednosnom punktu na severu Bagdada, pri čemu je poginulo najmanje 12 ljudi, saopštili su irački zvaničnici...Među poginulima ima najmanje osam civila, dok su ostali policajci, a u napadu je takođe povređeno 32 ljudi, prenela je agencija AP...Napadač,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.