U samoubilačkom napadu u Bagdadu ubijeno 12 ljudi

Izvor: B92, 24.Jul.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoubilačkom napadu u Bagdadu ubijeno 12 ljudi

Bagdad -- Bombaš-samoubica razneo se jutros na bezbednosnom punktu na severu Bagdada, pri čemu je poginulo najmanje 12 ljudi, saopštili su irački zvaničnici.

Među poginulima ima najmanje osam civila, dok su ostali policajci, a u napadu je takođe povređeno 32 ljudi, prenela je agencija AP.

Napadač, koji je do mesta eksplozije došao peške, detonirao je eksploziv na jednom od najprometnijih ulaznih tačaka u bagdadsko naselje Kadimija, u kojem većinu stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čine šiiti.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, koji ima karakteristike dosadašnjih napada samozvane Islamske države.

Ta ekstremistička grupa, koja kontroliše velika područja na severu i zapadu Iraka, obično vrši napade u većinski šiitskim delovima Bagdada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U samoubilačkom napadu u Bagdadu 12 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2016

Bombaš-samoubica razneo se jutros na bezbednosnom punktu na severu Bagdada, pri čemu je poginulo najmanje 12 ljudi, saopštili su irački zvaničnici...Među poginulima ima najmanje osam civila, dok su ostali policajci, a u napadu je takođe povređeno 32 ljudi, prenela je agencija AP...Napadač, koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TEROR U BAGDADU: U samoubilačkom napadu ubijeno 12 ljudi

Izvor: Kurir, 24.Jul.2016

...Prema navodima jednog policijskog zvaničnika bombaš samoubica koji je išao peške jutros je aktivirao je eksploziv na jednom od ulaza u šiitski kvart Kadimija, a ubijeno je osam civila i dva policajca, dok je još najmanje 20 ljudi povređeno..Lekarski izvori potvrdili su broj nastradalih..Nijedna...

Nastavak na Kurir...

U samoubilačkom napadu u Bagdadu poginulo 12 ljudi

Izvor: Beta, 24.Jul.2016

U samoubilačkom napadu na kontrolni punkt u severnom Bagdadu ubijeno je najmanje 12 ljudi, javili su danas irački zvaničnici.Prema navodima jednog policijskog zvaničnika, bombaš samoubica koji je išao peške jutros je aktivirao eksploziv na jednom od ulaza u šiitski kvart Kadimija, a ubijeno je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.