U požaru na pijaci u Moskvi poginulo 17 radnika migranata

Izvor: Politika, 03.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru na pijaci u Moskvi poginulo 17 radnika migranata

MOSKVA – U požaru koji je jutros izbio u dvospratnom skladištu jedne pijace u predgrađu Moskve, gde su privremeno smešteni radnici migranti, poginulo je 17 ljudi, saopštila je gradska vatrogasna služba.

U saopštenju se navodi da su svi poginuli bili državljani bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji, javio je AP.

Nekoliko miliona migranata iz Tadžikistana, Uzbekistana i Kirgistana došli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Moskvu u potrazi za poslom, a mnogi od njih su se zaposlili na građevinama ili velikim pijacama, na kojima se prodaje sve - od odeće do građevinskog materijala, i često žive u veoma lošim uslovima.

Portparol gradske vatrogasne službe Sergej Vlasov je rekao da je požar izbio u pet sati jutros po moskovskom vremenu i da je zahvatio metalnu baraku u kojoj su radnici spavali na krevetima na sprat.

U toku je istraga o uzroku požara, a pretpostavlja se da su do vatre dovele električne grejalice.

Vatrogasni zvaničnik Sergej Gorbunov je rekao za rusku televiziju da radnici nisu mogli da izađu kroz vrata koja povezuju njihovu baraku sa susednim hangarom, ne navodeći razlog, a na snimcima se može videti da se na prozorima barake nalaze rešetke.

Požar je ugašen nakon dva sata.

U Rusiji veliki broj ljudi strada u požarima, a samo prošle godine u tim nesrećama širom zemlje je poginulo 12.000 ljudi.

Tanjug

objavljeno: 03.04.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U požaru na pijaci u Moskvi poginulo 17 radnika migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2012

MOSKVA - U požaru na pijaci u predgrađu Moskve poginulo je 17 radnika migranata koji nisu mogli da umaknu iz metalne barake u kojoj su spavali, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Poginulo 17 radnika

Izvor: Kurir, 04.Apr.2012, 07:22

U pitanju su radnici došli iz bivših republika SSSR, najverovatnije poreklom iz Tadžikistana, koji su živeli na pijaci Kančalovski..MOSKVA - Tragedija...Požar koji je izbio u jednom skladištu na pijaci u predgrađu Moskve odneo je 17 života. U pitanju su radnici došli iz bivših republika SSSR,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.