U nevremenu u Skoplju 17 mrtvih (FOTO, VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nevremenu u Skoplju 17 mrtvih (FOTO, VIDEO)

U nevremenu koje je pogodilo Skoplje poginulo je 17 ljudi, a šestoro se vodi kao nestalo, izjavila je načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za odnose sa javnošću, Natalija Spirova Kodrić.

U MUP strahuju da će broj žrtava da se poveća, rekla Spirova Kodrić za agenciju Beta.

Prema podacima MUP, 22 osobe su primljene u bolnice zbog povreda u poplavama.

Žrtve su potvrđene u severistočnim prigradskim naseljima Stajkovci, Smiljkovci, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Aračinovo i Čento.

Skopski mediji su javili da je u sinoćnom olujnom nevremenu povređeno oko 100 ljudi.

Na raščišćavanju posle nevremena i za pružanje pomoći građanima angažovane su gradske službe, policija i vojska.

U Skoplju danas zaseda državni krizni štab kojim rukovodi ministar zdravlja Nikola Todorov, a za posle podne je najavljena vanredna sednica Gradske uprave Skoplja.

Ministar za rad i socijalnu politiku Dime Spasov rekao je da se ne pamti toliko jako nevreme u Skoplju. On je zajedno sa gradskim čelnicima prošle noći posetio najteže pogođena područja grada.

Olujno nevreme koje je sinoć pogodilo Skoplje, trajalo je više sati i nanelo je velike materijalne štete. Najteže su pogođena naselja Stajkovci i Čento (ranije Sinđelić), gde je nadošla voda izazvala odrone i poplavila kuće.

Na području Skoplja u toku noći su pala 93 litra kiše na kvadratni metar, u a prva dva sata nevremena registrovano je više od 800 gromova.

Veći deo glavnog grada Makedonije je bio poplavljen, voda je ušla u podrume stambenih zgrada, poplavila Klinički centar, kidala drveće, a mnogi građani su bili zaglavljeni u vozilima u podvožnjacima i na raskrsnicama u nižim delovima grada.

Prognoza je da će i danas u Skoplju vreme biti nestabilno, s kišom, vetrom i grmljavinom.



Skoplje pre pola sata. Veliko nevreme pic.twitter.com/dOwPkA5IPR

Naselje Kozle Skopje veceras pic.twitter.com/2ywfbewIX7

Another photo of cars flooded to their roof tops in #Skopje #Macedonia pic.twitter.com/MWbGRZNOqj

Vučić izjavio sučešće makedonskom premijeru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća premijeru Makedonije Emilu Dimitrievu, povodom pogibije građana Skoplja u nevremenu koje je pogodilo taj grad prošle noći.

"Veoma nas je potresla vest da je u velikom nevremenu stradao veliki broj ljudi. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća", naveo je Vučić u telegramu.

On je dodao i da je Vlada Srbije spremna da, u okviru svojih mogućnosti, ponudi pomoć i podršku u otklanjanju posledica te prirodne nepogode, navodi se u telegramu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Najmanje 21 žrtva u nevremenu u Skoplju, u ponedeljak Dan žalosti

Izvor: RTS, 07.Avg.2016

Dvadeset jedna osoba je poginula a šestoro se vodi kao nestalo u nevremenu i poplavama koje su u subotu uveče pogodile Makedoniju, pre svega Skoplje i okolinu. Makedonski mediji javljaju da je povređeno stotinu ljudi. Iz policije navode da su žrtve iz severoistočnog dela Skoplja koje je najviše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.