U Venecueli uzbuna zbog Čavesovog zdravlja

Izvor: Mondo, 05.Mar.2013, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Venecueli uzbuna zbog Čavesovog zdravlja

Najviši politički i vojni zvaničnici sastali su se danas u predsedničkoj palati dan posle objave o pogoršanju zdravstvenog stanja predsednika Uga Čavesa.

Sastanak je počeo oko 11:20 po lokalnom vremenu (16:50 po centralnoevropskom vremenu) u predsedničkoj palati Miraflores u Karakasu. Sastanku prisustvuje potpredsednik Nikolas Maduro, visoki vojni zvaničnici i dvadeset guvernera država koji su članovi vladajuće socijalističke partije, navela je televizija VTV.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Televizija je dodala da je cilj sastanka da se "definišu strategije i više projekata za razvoj" Venecuele, bez dodatnih detalja.

Sioćas je venecuelanski ministar komunikacija i informisanja Ernesto Viljegas javio da se zdravstveno stanje Čavesa, koji boluje od raka, i na tretmanu je u bolnici u Karakasu, pogoršalo zbog problema s disanjem i "nove i teške infekcije",

Viljegas je pročitao saopštenje vojne bolnice u Karakasu emitovano u svim medijima u zemlji po kome se navodi da su se Čavesu pogoršale disajne funkcije zbog slabog imuniteta i opšteg stanja.



Čaves (58) se vratio u Karakas pre dve nedelje i smešten je u bolnicu u venecuelanskoj prestonici nakon dvomesečnog boravka u Havani, gde je podvrgnut četvrtoj operaciji raka od 2011, kada je utvrđeno da boluje od karcinoma u predelu karlice.

Čavesu, koji je na vlasti u Venecueli od 1999, urađena je traheotomija (ubačena cevčica u grlo) kako bi mogao da diše posle respiratorne infekcije.

On se nije pojavio u javnosti od odlaska na poslednju operaciju u Havani i mnogi sugrađani su tražili od vlasti da dobiju precizne podatke o njegovom zdravlju.

Desetine ljudi okupilo se danas ispred bolnice u kojoj se Čaves nalazi da se mole za njegovo zdravlje.

Opozicija osuđuje vlasti zbog nejasnog izveštavanja o Čavesovom stanju.

"Nedostatak preciznih informacija zabrinjava Venecuelance i podstiče glasine", rekao je ranije Ramon Giljermo Aveledo, iz opozicione koalicije Demokratso jedinstvo.

(Beta, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak čelnika posle vesti o Čavesom zdravstvenom stanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Mar.2013

Najviši politički i vojni zvaničnici Venecuele sastali su se u utorak u predsedničkoj palati dan posle objave o pogoršanju zdravstvenog stanja predsednika Uga Čavesa, javila je zvanična televizija. Televizija VTV. Televizija je dodala da je cilj sastanka da se "definišu strategije i više projekata...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Venecueli organizovan hitan sastanak

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2013, 10:58

06.03.2013. -..Članovi venecuelanske vlade i vojni lideri sastaju se u predsedničkoj palati u Karakasu, saopštili su venecuelanski državni mediji. Ovaj sastanak je organizovan nakon što su vlasti države objavile pogoršanje zdravstvenog stanja predsednika države, Uga Čaveza. Neki zapadni mediji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.