Izvor: RuskaRec.ru, 02.Maj.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji poginuo ruski vojnik

Potpukovnik Aleksej Bučelnjikov obučavao je sirijske artiljerijske jedinice.
Tokom sprovođenja borbene obuke jedinica sirijske vojske  našla se na udaru snajperske vatre terorista, a potpukovnik Bučelnjikov zadobio smrtne rane, saopštio je ruski vojni resor.
Poginuli vojnik biće posthumno odlikovan.
U napadu terorista na garnizon sirijske vojske 20. aprila herojski je poginuo ne dopustivši proboj terorista u sirijsku stambenu četvrt ruski vojni savetnik major Sergej Bordov, prenosi portal Vzglяd.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski vojni savetnik poginuo u Siriji

Izvor: Mondo, 02.Maj.2017

Ruski vojni savetnik poginuo je u Siriji u napadu koji su teroristi izvršili na sirijsku vojsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije...Foto: Syrian Central Military Media, via AP.."U terorističkom napadu na jedinice sirijske vojske poginuo je ruski vojni savetnik potpukovnik Aleksej Bučeljnikov....

Nastavak na Mondo...

Ruski vojni savetnik poginuo u Siriji od terorističkog snajperskog metka

Izvor: RuskaRec.ru, 03.Maj.2017, 09:10

Potpukovnik Aleksej Bučelnjikov pripadao je grupi ruskih vojnih savetnika u Siriji, a obučavao je artiljerijske jedinice lokalnih regularnih oružanih snaga.. Rusija povukla polovinu vazduhoplovne grupe sa baze Hmejmim u Siriji. Jedinica sirijske vojske  našla se tokom sprovođenja obuke na udaru...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.