U Ruandi zbog ebole pregledaju Amerikance i Špance

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ruandi zbog ebole pregledaju Amerikance i Špance

Ministarstvo zdravlja Ruande zahteva da posetioci koji su tokom prethodna 22 dana boravili u Španiji i Sjedinjenim Američkim Državama prilikom ulaska u zemlju budu podvrgnuti lekarskom pregledu, zbog epidemije ebole, saopštila je danas Ambasada SAD u Kigaliju.

Pošto su u SAD i Španiji zabeleženi slučajevi ebole, putnicima iz tih zemalja će prilikom ulaska u Ruandu biti izmerena telesna temperatura. Putnicima sa povišenom temperaturiom će biti zabranjen ulazak u Ruandu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ostali će morati svakog dana da dolaze na preglede.

U Ruandi nisu zabeleženi slučajevi ebole, navodi AP. Ambasada SAD je saopštila da u Ruandu nije dozvoljen ulazak osoba koje dolaze iz Gvineje, Liberije, Senegala i Sijera Leonea.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.