Turska zabranila pušenje na javnim mestima

Izvor: Blic, 19.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska zabranila pušenje na javnim mestima





Za kafiće, restorane, trgovinske centre, škole, stadione i bolnice će postojati takozvani prelazni period, što znači da će zakon o zabrani pušenja stupiti na snagu od jula iduće godine. Zakon, koji je turski parlament usvojio u januaru, zabranjuje pušenje u administraciji, radnim i javnim mestima, prenele su agencije.

Pušačima će biti dozvoljeno da zapale cigaru u sobama za pušače u hotelima i posebno opremljenim prostorijama u psihijatrijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnicama, staračkim domovima i zatvorima, dok će organizatori sportskih događaja i koncerata morati da odrede posebne zone za pušače. Ukoliko prekrše zakon, javne ustanove će morati da plate kaznu od 2.700 evra.

U Turskoj puši 60 odsto muškaraca i 20 odsto žena.

U Turskoj je danas na snagu stupio zakon o pušenju koji je u potpunosti zabranio pušenje na javnim mestima u zemlji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Zabrana pušenja

Izvor: B92, 19.Maj.2008

Ankara -- U Turskoj je na snagu stupio zakon o pušenju koji je u potpunosti zabranio pušenje na javnim mestima u zemlji... Za kafiće, restorane, trgovinske centre, škole, stadione i bolnice postojaće takozvani prelazni period, što znači da će zakon o zabrani pušenja stupiti na snagu od jula...

Nastavak na B92...

Pooštravanje mera protiv pušenja u Turskoj i Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008

ANKARA/ATINA - U Turskoj je danas na snagu stupio zakon o pušenju koji je u potpunosti zabranio pušenje na javnim mestima u zemlji...Za kafiće, restorane, trgovinske centre, škole, stadione i bolnice će postojati takozvani prelazni period, što znači da će zakon o zabrani pušenja stupiti na snagu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.