Turska policija ispalila gumene metke na skup LGBT zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija ispalila gumene metke na skup LGBT zajednice

Više desetina ljudi okupilo se danas na skupu homoseksualaca u Istanbulu uprkos zabrani vlade, pa je policija morala da upotrebi suzavac i gumene metke da bi ih rasterala.

Pripadnici LGBT populacije okupili su se u Ulici Istiklal, velikoj trgovinskoj zoni, a neki od njih mahali su zastavama u bojama duge.

Duž te pešačke zone i u sporednim ulicama bilo je raspoređeno više od 300 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija i s vodenim topovima.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ih je pozvala da se raziđu i sprečila ih je da prošetaju i da se obrate prisutnima.

Guverner Istanbula je zabranio ove godine dve parade pripadnika LGPT zajednice iz bezbednosnih razloga.

Tokom prethodne godine u Istanbulu je izvedeno niz bombaških napada, uključujući dva samoubilačka napada turiste, od kojih se jedan desio upravo u Ulici Istiklal.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos na prajdu: Specijalci, suzavac, gumeni meci... /VIDEO

Izvor: B92, 19.Jun.2016

Istanbul -- Turski specijalci ispalili su gumene metke i bacili suzavac kako bi razbili skup od oko 50 pripadnika LGBT zajednice koji su se okupili u Istanbulu...Nekoliko stotina policajaca opkolilo je glavni gradski trg Taksim kako bi sprečili okupljanje LGBT populacije tokom muslimanskog svetog meseca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.