Turska: Dva vojna atašea i admiral pobegli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Dva vojna atašea i admiral pobegli

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu saopštio je danas da su tri oficira napustila svoje položaje zbog umešanosti u neuspeli pokušaj vojnog udara, javio je AP.

Dva pukovnika koji su bili vojni atašei u ambasadi u Atini su napustili Grčku trajektom za Italiju, dok je admiral koji je radio kao oficir NATO u bazi u SAD napustio bazu i zatražio azil.

Ministar je potvrdio TV stanici NTV da je od grčkih vlasti dobio obaveštenje da su dva vojna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << atašea napustila Grčku sa porodicama 6. avgusta. On je rekao da su obaveštene vlasti u Italiji i u Holandiji gde jedan od pukovnika ima brata.

Čavušoglu je rekao da je Ankara tražila informacije od Vašingtona o nestalom admiralu, ali da još nije dobila povratne informacije.

Vojni ataše u BiH (ni)je nestao?

Turski vojni ataše u BiH nije nestao, saopšteno je danas u ambasadi nakon što je turski vojni zvaničnik rekao da je ataše nestao pošto je bio pozvan da se vrati u Ankaru u okviru istrage o neuspelom vojnom puču.

"Turski vojni ataše u Bosni nije pozvan u Ankaru, obavlja svoje dužnosti kao i obično", rekao je pres sekretar ambasade.

On je napomenuo da u BiH ima samo jedan turski vojni ataše.

Istaknuti turski vojni zvaničnik rekao je prethodno da se tri turska vojna atašea, dva u turskoj ambasadi u Grčkoj i jedan u Bosni i Hercegovini, vode kao nestali nakon što su primili poziv da se vrate u Ankaru.

Zvaničnik je rekao da je "sudbina atašea u Bosni nepoznata".

"Još uvek traje potraga za 160 pripadnika turske vojske, među kojima je devet generala, koji se povezuju sa događajima od 15. jula, a koji su i dalje na slobodi", dodao je zvaničnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne zna se gde je turski vojne ataše iz Ambasade u BiH

Izvor: N1 televizija, 11.Avg.2016

Trojica turskih vojnih atašea, dvojica iz Ambasade u Grčkoj i jedan iz Ambasade u BiH, nestali su nakon što su pozvani da se vrate u Ankaru u okviru istrage o pokušaju vojnog puča, rekao je danas Rojtersu visoki turski zvaničnik..."Znamo da su dvojica vojnih atašea iz Grčke pokušali da odu u...

Nastavak na N1 televizija...

Šta se dogodilo turskim atašeima u Grčkoj i BiH?

Izvor: B92, 11.Avg.2016

Ankara -- Tri turska vojna atašea, dva u turskoj ambasadi u Grčkoj i jedan u Bosni i Hercegovini, vode se kao nestali nakon što su primili poziv da se vrate u Ankaru...Poziv je usledio u skladu s potrebama istrage o neuspelom vojnom udaru, izjavio je visoki tuski zvaničnik agenciji Rojters..."Znamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.