Tri vojnika poginula kada se srušio helikopter u Turskoj

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jul.2012, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri vojnika poginula kada se srušio helikopter u Turskoj

Tri vojnika su poginula, a četiri su povređena u padu vojnog helikoptera koji se danas srušio jugoistoku Turske, gde se snage Ankare bore protiv kurdskih pobunjenika, naveli su zvaničnici.

Helikopter se srušio u provinciji Hakari, nedaleko od granice sa Irakom, rekao je jedan lokalni zvaničnik za državnu novinsku agenciju Anadoliju.On je za pad helikoptera okrivio nespecifikovanu tehničku grešku, ali Firat njuz, novinska agencija bliska pobunjenicima, tvrdi da su pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << oborili letelicu.Turska državna televizija TRT prenela je da je helikopter bio u misiji dovoženja novih i odvoženja starih vojnika sa bojišta, i da se srušio nedugo pošto je poleteo iz vojne postaje u Hakariju.Nije poznato da li je u helikopteru bilo više od sedam vojnika, koji se spominju u izveštajima o poginulima i povređenima, niti o kom tipu letelice se radi.Kurdski pobunjenici koriste severni Irak kao poligon za napade na turske mete u višedecenijskoj borbi za autonomiju na jugoistoku Turske, na kome pretežno žive Kurdi.Od 1984, od kada traje konflikt, desetine hiljada ljudi izgubilo je život.ANKARA, 22. jula 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri turska vojnika poginula u padu helikoptera

Izvor: Akter, 23.Jul.2012, 00:26

Četiri vojnika su poginula, a četiri povređena prilikom pada vojnog helikoptera na jugoistoku Turske gde se turska vojska bori protiv kurdskih pobunjenika

Nastavak na Akter...

Tri vojnika poginula kada se srušio helikopter u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2012

Tri vojnika su poginula, a četiri su povrijeđena u padu vojnog helikoptera koji se jučer srušio na jugoistoku Turske, gdje se snage Ankare bore protiv kurdskih pobunjenika, naveli su zvaničnici. Helikopter se srušio u provinciji Hakari, nedaleko od granice sa Irakom, rekao je jedan lokalni zvaničnik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.