Tokio ulaže 30 milijardi dolara u Afriku

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio ulaže 30 milijardi dolara u Afriku

U sledeće tri godine Japan će investirati 30 milijardi dolara u Afriku, od čega će 10 milijardi biti uloženo u razvoj infrastrukture, izjavio je japanski premijer Šinzo Abe.
Šinzo Abe rekao je, na otvaranju šeste Međunarodne konferencije za razvoj Afrike u Tokiju, da se radi o investiciji koja ima poverenja u budućnost Afrike.

Dodao je da će skoro trećina sume, odnosno oko 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << milijardi dolara, biti uloženo u razvoj infrastrukture.
Na Konferenciji će učestvovati oko 30 šefova država, a glavne teme biće industrijalizacija Afrike, poboljšanje zdravstvene zaštite i stabilnost kontinenta pogođenog brojnim krizama.
Najavljeno je da će tokom samita biti potpisano više od 70 protokola i trgovinskih sporazuma između Japana i afričkih zemalja.
Japan će, u okviru najavljene investicije, uložiti 21 milijardu dolara u nove projekte, a preostalih devet milijardi u završetak prethodnih, koji su započeti pre tri godine, u vreme pete Konferencije, rekao je agenciji Frans pres portparol japanske vlade Jasušiza Kavamura.
Vlada Japana obećala je 2013. godine da će u Afriku uložiti oko 28 milijardi evra u narednih pet godina, ali je do kraja prošle godine ostalo nerealizovano 33 odsto planiranih projekata, vrednih devet milijardi dolara, naveo je Kavamura.
Konferenciju zajednički organizuju UN, Afrička unija i predstavništvo Svetske banke u Japanu, a cilj je privlačenje japanskog kapitala u Afriku i ubrzanje razvoja.
Japan će tako pojačati svoju poziciju na tržištu Afrike, sa kojom je prošle godine ostvario trgovinsku razmenu u vrednosti od 24 milijarde dolara, dok je razmena između Afrike i Kine iznosila čak 179 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan ulaže 30 milijardi dolara u Afriku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2016

Japan će investirati 30 milijardi dolara u Afriku u sledeće tri godine, od čega će deset milijardi biti uloženo u razvoj infrastrukture, izjavio je danas japanski premijer Šinzo Abe. "Očekujem da ukupno bude uloženo 30 milijardi dolara. Radi se o investiciji koja ima poverenja u budućnost Afrike",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.