TRAMP: Poraz u Ajovi me malčice razočarao

Izvor: Kurir, 03.Feb.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP: Poraz u Ajovi me malčice razočarao

Američki biznismen i pretendent za kandidata Republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "mrvicu razočaran" zbog poraza na stranačkim izborima u saveznoj državi Ajovi, na kojima je pobedio senator Ted Kruz.

Na prvom glasanju u trci za Belu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj državi na američkom srednjem zapadu, podržali su juče ultrakonzervativnog Kruza, dok je Tramp završio na drugom mestu, jedva nesto bolji od trećeg rivala, senatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Marka Rubija.

Na pitanje novinara da li se oseća loše zbog takvih rezultata, Tramp je rekao: "Mrvicu sam razočaran... možda zato što su ankete pokazivale da vodim sa prednošću od pet odsto glasova.

Donald Trump admits skipping last debate likely hurt him in #IowaCaucus https://t.co/UbRFNAFdZB via @foxnewspolitics

"Američki milijarder je u nedeljama uoči stranačkih izbora u Ajovi vodio u gotovo svim državama SAD. Tramp je dodao da postoji šansa da je njegova odluka da ne učestvuje u debati republikanskih kandidata na televiziji "Foks njuz" loše uticala na rezultate izbora u Ajovi.

On je istakao i da se nije baš mnogo trudio da dobije izbore u toj američkoj saveznoj državi. "Nisam tome posvetio baš mnogo vremena. Nisam ni očekivao da ostvarim neki dobar rezultat", rekao je.

Na konferenciji za štampu pre skupa u Milfordu, u saveznoj državi NJu Hempšir, Tramp je preskakao sva pitanja novinara o tome šta misli zašto je izgubio u Ajovi i da li je nervozan povodom narednih stranačkih izbora u drugim državama. Kad je, međutim, stao na binu i obratio se pristalicama, Tramp je oštro kritikovao medije za to što su posvetili više pažnje trećem mestu Rubija nego njegovom drugom mestu, novinare je nazvao "jadnicima" i podstakao pristalice da ih izvižde.

Neki Trampovi fanovi ističu da ih poraz u Ajovi nije mnogo pogodio. "Mislim da je ostvario prilično dobar rezultat s obzirom da se Kruz molio na svakom skupu u Ajovi, a to je prilično religiozna savezna država", rekla je Eli DŽonson (33).

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Poraz u Ajovi me "mrvicu" razočarao

Izvor: Blic, 03.Feb.2016

Američki biznismen i pretendent za kandidata Republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "mrvicu razočaran" zbog poraza na stranačkim izborima u saveznoj državi Ajovi, na kojima je pobedio senator Ted Kruz...Na prvom glasanju u trci za Belu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj...

Nastavak na Blic...

Rend Pol se povukao iz trke

Izvor: B92, 03.Feb.2016

Vašington -- Republikanac senator Rend Pol obustavio je svoju predsedničku kampanju i povukao se iz trke nakon loših rezultata na stranačkim izborima u Ajovi...Senator iz Kentakija je bio petoplasirani na listi republikanaca, a prognozirani rezultati u Nju Hempširu ga stavljaju na ispod pet odsto..."Danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.