TERORISTIČKI NAPAD U restoranu u Burkini Fasi ubijeno najmanje 17 OSOBA

Izvor: Blic, 14.Avg.2017, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTIČKI NAPAD U restoranu u Burkini Fasi ubijeno najmanje 17 OSOBA

Bezbednosne snage Burkine Faso okončale su, nakon više od sedam sati, operaciju protiv naoružanih terorista koji su izveli napad na restoran u prestonici te zemlje, izjavio je ministar komunikacija Remi Dandžinu.

- Operacija je završena, ali pretraživanje okoline restorana se nastavlja - rekao je on i potvrdio da je broj žrtava napada porastao na 18, prenosi AFP.

U napadu, koji se dogodio u nedelju uveče ranjeno je još osam osoba, a bezbednosne snage su ubile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trojicu napadača.

Dandžinu je izjavio da se radi o terorističkom napadu.

Napad je izveden na turski restoran "Aziz", omiljen među strancima u Uagaduduu, prestionici Burkine Faso.

Agencije navode da su među ubijenima jedan državljanin Turske i jedan državljanin Francuske.

U međuvremenu, francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasada te zemlje u Burkini Faso u kontaktu sa lokalnim vlastima, a da je francuskim državljanima savetovano da izbegavaju deo grada u kome se nalazi restoran.

Burkina Faso je, kao i druge zemlje zapadne Afrike, bila i ranije na meti džihadista.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Burkina Faso: Okončana drama u restoranu, 20 mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2017

Napad militanata na restoran u glavnom gradu Burkine Faso je okončan i poginulo je 20 ljudi, kao i dva napadača, saopštio je ministar za komunikacije Remi Dandžinu. Dandžinu je potvrdio agenciji Reuters nedaleko od mjesta događaja da je ovo konačan broj žrtava noćašnjeg napada. Vlasti su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.