Švedska uhapsila teroristu, pravio bombu za napad!

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska uhapsila teroristu, pravio bombu za napad!

U Švedskoj je jedan 20-godišnji mladić optužen za terorizam, jer je pravio bombu za izvođenje samoubilačkog napada, saopštili su danas zvaničnici.

Foto: Wikipedia/Israel Defense Forces

Tužilaštvo veruje da je mladić, državljanin Švedske, nameravao da se priključi Islamskoj državi u Siriji, ali je u junu prošle godine uhapšen u Turskoj i vraćen u domovinu.

Tužilac Evamari Hagkvist je navela da osumnjičeni odbacuje optužbe.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je rekla da je optuženi "nabavljao, skladištio i kombinovao tečnosti s namerom da napravi bombu za samoubilački napad", prenele su agencije.

Identitet optuženog nije objavljen u skladu sa pravnim procedurama u Švedskoj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska: Mladić optužen za terorizam

Izvor: B92, 07.Apr.2016

Stokholm -- U Švedskoj je jedan 20-godišnji mladić optužen za terorizam, jer je pravio bombu za izvođenje samoubilačkog napada u Švedskoj...Tužilaštvo veruje da je mladić, državljanin Švedske, nameravao da se priključi Islamskoj državi u Siriji, ali je u junu prošle godine uhapšen u Turskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.