Švedska: Kad vicepremijerka plače...

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Kad vicepremijerka plače...

Zamenica premijera Švedske Asa Romson zaplakala je govoreći o novim oštrijim merama kojima će ta zemlja primenjivati kako bi odbila tražioce azila.

- Ovo je grozna odluka, ali odlazak iz vlade bi samo pogoršao situaciju - dodala je ona, priznajući da će izmena politike azila uveliko otežati pokušaje migranata da u toj zemlji nađu utočište od rata i političkog progona.

Švedska je, naime, odlučila da prekine svoju politiku otvorenih vrata prema izbeglicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što ju je do sada činilo zemljom s najviše izbeglica po glavi stanovnika u čitavoj EU.

Zaokret u politici azila znači da će se izbeglicama odobravati samo privremene dozvole za boravak, tražiocima azila će se ograničiti pravo na spajanje sa porodicom, a uvode se i provere identiteta izbegica i druge mere.

U Švedsku nedeljno pristiže oko 10.000 izbeglica, a vlada namerava da ovim pooštrenim merama pokuša da natera izbeglice da sreću potraže u drugim zemljama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.