Vicepremijerka Švedske zaplakala zbog novih mera prema izbeglicama

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicepremijerka Švedske zaplakala zbog novih mera prema izbeglicama

Zamenica premijera Švedske Asa Romson zaplakala je govoreći o merama kojima će ta zemlja primenjivati kako bi odbila tražioce azila.

"Poslednjih nedelja uverena sam da je ovo najbolji način da pomognemo lokalnoj Zelenoj stranci da zapravo nešto učini", rekla je Romson i zaplakala na konferenciji za novinare, preneo je N1.

"Ovo je grozna odluka, ali odlazak iz vlade bi samo pogoršao situaciju", dodala je ona, priznajući da će izmena politike azila uveliko otežati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokušaje migranata da u toj zemlji nadju utočište od rata i političkog progona.

Švedska je, naime, odlučila da prekine svoju politiku otvorenih vrata prema izbeglicama, što ju je do sada činilo zemljom s najviše izbeglica po glavi stanovnika u čitavoj EU.

Zaokret u politici azila znači da će se izbeglicama odobravati samo privremene dozvole za boravak, tražiocima azila će se ograničiti pravo na spajanje sa porodicom, a uvode se i provere identiteta izbegica i druge mere.

U Švedsku nedeljno pristiže oko 10.000 izbeglica, a vlada namerava da ovim pooštrenim merama pokuša da natera izbeglice da sreću potraže u drugim zemljama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vicepremijerka plakala zbog mera protiv izbeglica

Izvor: B92, 26.Nov.2015

Zamenica premijera Švedske Asa Romson zaplakala je govoreći o merama kojima će ta zemlja primenjivati kako bi odbila tražioce azila...Švedska je, naime, odlučila da prekine svoju politiku otvorenih vrata prema izbeglicama, što ju je do sada činilo zemljom s najviše izbeglica po glavi stanovnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.