Izvor: B92, 23.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana pomoć Bugarskoj

Brisel -- Evropska komisija zvanično je suspendovala pomoć Bugarskoj vrednu stotine miliona evra, saopšteno je danas u Briselu.

Izveštaj organa koji upravljaju fondovima EU nalazi da najsiromašniji član evropskog bloka nije postigao rezulatate u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, pa je Komisija prinuđena da deluje u zaštiti novca poreskih obveznika.

"Zato je Komisija danas odlučila da formalizuje suspenziju pomoći i povuče akreditaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dve državne agencije zadužene za upravljanje fondovima EU", saopštio je predstavnik EU Johanes Lajtenberger.

On nije rekao o kojoj sumi je reč, ali zvaničnici Komisije kažu da zamrznuti fondovi Bugarskoj iznose više od 500 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU uskratila pomoć Bugarskoj

Izvor: BBC na srpskom, 23.Jul.2008

U potezu bez presedana, Evropska komisija je u sredu suspendovala finansijsku pomoć namenjenu Bugarskoj, vrednu više stotina miliona evra.

Nastavak na BBC na srpskom...

EU suspendovala finansijsku pomoć Bugarskoj zbog korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2008

BRISEL/SOFIJA - Evropska unija je danas suspendovala 500 miliona evra finansijske pomoći svojoj članici Bugarskoj, zbog nesposobnosti vlade u Sofiji da stane na put visokoj korupciji, organizovanom kriminalu i lošem vođenju državnih poslova...Portparol Evropske komisije Johanes Lajtenberger nije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU zamrzla Bugarskoj stotine miliona evra pomoći

Izvor: Blic, 23.Jul.2008

Evropska komisija je, povlačeći potez bez presedana, odlučila da onemogući dvema bugarskim agencijama da koriste fondove EU i tako Sofiji uskratila pomoć od 500 miliona evra...Nema gledanja kroz prste: Žoze Barozo, predsednik Evropske komisije i bugarski premijer Sergej Stanišev..To je dosad najoštrija...

Nastavak na Blic...

Bugarska:hitne mjere protiv korupcije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2008, 10:37

Bugarski premijer Sergej Stanišev naložio je provođenje hitnih mjera kako bi se intenzivirala borba protiv korupcije u Bugarskoj. Evropska komisija ukinula je pomoć Bugarskoj vrijednu stotine miliona eura i obustavila isplate dvjema ključnim a ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.