Sukobi u Jemenu, poginulo 17 džihadista i dva policajca

Izvor: RTS, 13.Mar.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Jemenu, poginulo 17 džihadista i dva policajca

Najmanje 17 pripadnika Al Kaide i dva policajca su poginuli u dvodnevnim sukobima u gradu Aden na jugu Jemena, u kojem se nalazi privremena baza jemenske vlade.
Sukobi su ponovo buknuli jutros u centralnoj četvrti Mansura, uporištu džihadista, nakon relativnog mira tokom noći, prenela je agencija AFP.
U okršajima su na strani jemenskih snaga učestvovale i snage koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje su izvršile vazdušne udare na položaje Al Kaide.
"Od subote je ubijeno najmanje 17 boraca Al Kaide i dva policajca", rekao je jedan jemenski zvaničnik, dodajući da je većina džihadista poginula u vazdušnim udarima.
U saopštenju policije se navodi da će borba protiv "naoružanih terorističkih bandi u Mansuri biti nastavljena kako bi se osigurala bezbednost građaana Adena".
Al Kaida i takozvana Islamska država su iskoristili konflikt između pobunjenika iz redova Huta i provladinih snaga kako bi pojačali svoje prisustvo na jugu Jemena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jemen: Poginulo 17 militanata i dvojica policajaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Mar.2016

Najmanje 17 pripadnika Al Kaide i dva policajca su poginuli u dvodnevnim sukobima u gradu Aden na jugu Jemena, u kojem se nalazi privremena baza jemenske vlade...Sukobi su ponovo buknuli jutros u centralnoj četvrti Mansura, uporištu džihadista, nakon relativnog mira tokom noći, prenela je agencija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.