Sukobi Kurda i turske policije

Izvor: B92, 15.Feb.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi Kurda i turske policije

Ankara -- Turska policija i kurdski demonstranti sukobili su se na protestima u 12 gradova širom Turske.

Protesti su organizovani povodom 12. godišnjice hapšenja lidera zabranjene Radničke partije Kudistana (PKK) Abdulaha Odžalana.

Kako su prenele turske agencije Anadolija i Dogan, demonstranti su bacali kamenice i Molotovljeve koktele na policiju koja je uzvratila suzavcem i vodenim topovima.

Najmanje 30 ljudi je uhapšeno tokom protesta zbog Odžalanovog utamničenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Odžalan je uhapšen u Keniji 15. februara 1999. godine i izručen Turskoj gde je osuđen na smrt zbog izdaje, a kazna je zatim preinačena u doživotnu robiju.

PKK, koja se od 1984. godine bori za autonomiju Kurda u Turskoj, u EU i SAD se smatra terorističkom organizacijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi Kurda i policije širom Turske

Izvor: Blic, 15.Feb.2011

ANKARA - Turska policija i kurdski demonstranti sukobili su se danas u 12 gradova širom Turske na protestima povodom 12. godišnjice hapšenja lidera zabranjene Radničke partije Kudistana (PKK) Abdulaha Odžalana...Kako su prenele turske agencije Anadolija i Dogan, demonstranti su bacali kamenice i...

Nastavak na Blic...

Sukobi širom Turske

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2011

Turska policija i kurdski demonstranti sukobili su se danas u 12 gradova širom Turske na protestima povodom 12. godišnjice hapšenja lidera zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) Abdulaha Odžalana.

Nastavak na Radio 021...

Libija: Sukobi policije i demonstranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2011, 10:26

Libijska policija rastjerala je tokom noći antivladine demonstrante u gradu Bengaziju, zbog čega se pristalice lidera Muamera el Gadafija izašle na ulice nekoliko gradova, javili su danas libijski mediji. Na internet stranici "Libja al Jum" navodi se da je policija koristila silu kako bi rastjerala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.