Stiven Hoking kritikuje ministra: Selektivne naučne studije

Izvor: N1 televizija, 19.Avg.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Hoking kritikuje ministra: Selektivne naučne studije

Britanski fizičar Stiven Hoking je kritikovao britanskog ministra zdravlja zbog selektivnog korišćenja naučnih studija da bi se podržale izmene u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS).

Svetski poznati naučnik je optužio torijevskog ministra Džeremija Hanta za biranje dokaza u prilog izmena i naveo da je NHS u opasnosti.

Hant je danas odbacio te navode, ali javna rasprava pokazuje teškoće zdravstvene službe posle godina smanjenja troškova.

Hoking, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji podržava opozicione laburiste, od 1962. ima nervnu bolest koja ga je paralizovala. On tvrdi da "danas ne bi bio tu da nije bilo NHS".

On je naveo da kad javne ličnosti "zloupotrebljavaju naučne rasprave, citiraju neke studije a potiskuju druge da bi opravdali politike koje žele da primene iz rugih razloga, to podriva naučnu kulturu".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.