Stefanović: Proveravamo sve informacije u vezi sa švercom oružja

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Proveravamo sve informacije u vezi sa švercom oružja

28.11.2015. -

Za svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opšežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija sa svojim inostranim partnerima radi na suzbijanju krijumčarenja oružja i da se pokazala kao ozbiljan i odgovoran partner.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Stefanović je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja o krijumčarenju oružja, podsetio na nedavnu, kako je ocenio, jednu od najuspešnijih akcija na tlu Evrope kada je presečen lanac krijumčarenja koji se odvijao na relaciji Francuska — Srbija.

Kako je rekao, problem krijumčarenja oružja jeste veliki i Srbija čini sve da na njenoj teritoriji ne bude krijumčarenja kao i da se što više oružja uvede u legalne tokove.

On je dodao i da je obavljena još jedna legalizacija oružja pre nekoliko meseci, ali da ipak postoji i jedan deo ilegalnog oružja koji je i dalje u opticaju.

„Što se tiče konkretnih situacija, mi sarađujemo sa našim inostranim partnerima i proveravamo sve informacije koje dobijemo — istrage su u toku i svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opsežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao i pokušaćemo da dođemo do svih odgovora“, rekao je Stefanović.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.