Šta je ovo projurilo pored Marsa?

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je ovo projurilo pored Marsa?

Brzinom od 203.000 kilometara na sat, kometa zvana Siding Spring proletela je pored Marsa.

Kometa C/2013 A1 (poznata pod imenom Siding Spring), veličine manje planine, prošla je u nedelju bpored Marsa, što se događa jednom u milion godina.

Kometa je prošla pored Crvene planete sinoć krećući se vrtoglavom brzinom od 203.000 kilometara na sat, navodi AFP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Kometa C/2013 A1 (Siding Spring) je otkrivena 3. januara 2013. godine sa opservatorije Siding Spring koja se nalazi u Australiji.

Naučnici kažu da prolazak komete pored Marsa pruža jedinstvenu priliku za proučavanje njenog uticaja na atmosferu Crvene planete.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kometa Siding Spring prošla pored Marsa

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2014

VAŠINGTON - Kometa C/2013 A1 (poznata pod imenom Siding Spring), veličine manje planine, prošla je u nedelju pored Marsa, što se događa jednom u milion godina...Kometa je prošla pored Crvene planete sinoć krećući se vrtoglavom brzinom od 203.000 kilometara na sat, navodi AFP...Kometa C/2013...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.