Srušio se avion ruske vojske na putu ka Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion ruske vojske na putu ka Siriji

 
Avion ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 sa 92 osobe pao je jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara.



Prvo telo je otkriveno na šest kilometara od obale Sočija nakon rušenja ruskog aviona Tu-154 u Crnom moru, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.



„Na šest kilometara od obale Sočija nađeno je telo osobe koja je poginula kada se avion ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 srušio. Telo je izvukla spasilačka ekipa“, rekao je Konašenkov.

Portparol ruskog Ministarstva dodao je da su se u avionu nalazile 92 osobe kada se on srušio u Crnom moru.

Tu-154 nestao je sa radara nakon poletanja tokom planiranog leta sa aerodroma Adlera. U avionu su se nalazili i članovi ansambla „Aleksandrov“ i novinari, kao i osam članova posade. Ruski vojnici i umetnici krenuli su u rusku bazu Hmejmim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine. 

„U oblasti pretrage sada su uključena četiri pomorska broda i pet helikoptera, rade bespilotne letelice. Snage i sredstva se povećavaju“, istakao je Konašenkov.



On je dodao da je danas, prilikom izvođenja planiranog leta u 5.20 po lokalnom vremenu sa aerodroma „Adler“, u 5.27 nakon poletanja sa radara je nestao avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije.

„U avionu se nalazilo osam članova posade i 84 putnika. To su vojnici Oružanih snaga, kao i umetnici ansambla ’Aleksandrov‘ i devet predstavnika ruskih medija koji su leteli da bi poželeli ruskim trupama u Siriji srećnu Novu godinu“, rekao je on.

„Trenutno su na jedan i po kilometar od grada Soči na dubini od oko 70 metara nađeni fragmenti trupa aviona Tu-154, a potraga se nastavlja“, dodao je Konašenkov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA PREŽIVELIH U PADU AVIONA: Putin naložio hitnu krivičnu istragu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2016

Velika nesreća u Rusiji..Avion ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154″ sa 92 osobe pao je jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara, javlja TAS S...Portparol Kremlja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

DOKTORKA LIZA U padu aviona poginula i Putinova humanitarka koja je pomagala i Srbiji

Izvor: Blic, 25.Dec.2016

Na spisku putnika ruskog aviona koji se rano jutros srušio u Crno more bila je i Jelisaveta Glinka, poznata ruska aktivistkinja, lekar i direktorka fonda "Pravedna pomoć"...Na sajtu humanitarne organizacije koju je Glinkova vodila stoji kratko saopštenje u kome se navodi da doktorka krenula u u Siriju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.