Srpski Bobi Fišer: Andrej ima tek 7 godina, a već se upisao na listu najboljih šahista sveta (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Mar.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Bobi Fišer: Andrej ima tek 7 godina, a već se upisao na listu najboljih šahista sveta (VIDEO)

Novosađanin, Andrej Ljepić (7), prvak je Vojvodine u šahu, a do sada je već osvojio 13 pehara i medalja u ovoj drevnoj igri.

Maleni šampion, koji se svojim rezultatima već upisao na listu trojice najboljih šahista na svetu u kategoriji vršnjaka, kaže da trenira tek godinu i po dana.

- Volim da radim sa svojim trenerom, tako me dobro uči da sam jako srećan!  - rekao je dečak, kome na crtu više ne izlaze deda i otac, iz prostog razloga - nisu dovoljno dobri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Andrej želi da postane prvak države i da dostigne titulu svetskog šampiona.

U tome mu pomaže trener, velemajstor Goran Vuksanović, koji naglašava da nikad nije video tako talentovano dete, sa toliko potencijala.

- Teško je objasniti kako on razume neke stvari. Prosto ne treba ga učiti, on to sam već vidi i ovo sada sve je nadogradnja, usmeravanje. Normalno, ne zna on sve, ali jednostavno ima dar - rekao je on za Balkan Chess.

Maleni šahista kaže da će pojačati treninge kako bi dostigao svoje ciljeve, kao ida dugo planira da igra ovu igru.

Mi mu želimo mnogo sreće!



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.